Tuesday, May 29, 2007

Hekser

En astralpostklassiker til glede for nye lesere:


-"Hallo, lille venn!? Skal det være en pepperkake?".


Marguerite Duras, den store franske forfatterinnen, sa en gang i et intervju at heksene oppsto under alle krigene som herjet Europa (hundreårskrigen osv).

Fordi mennene alltid var borte i krig, begynte kvinnene, til slutt, i sin ensomhet, å snakke med dyrene og plantene.


La Belle Dame Sans Merci.......






Den som har som oppgave å møte de dypeste lidelsene til sitt folk vil bli assosiert med døden og de døde.
Den som assosieres med de døde blir sett på som farlig.

Er du en av dem? Test deg selv:

  1. Du er en ensom person.
  2. Du har sett ting andre ikke har sett. Men du har ikke noen å dele det med. Fordi andre blir skremt av det du sier.
  3. Du er en person andre helst ikke vil nærme seg, om det ikke er helt nødvendig. Og da bare fordi det står om liv og død.
  4. Folk kommer til deg allikevel. Fordi det gjennom deg også kommer helbredelse og liv. Fra den andre siden.

Bildene er fra Erica Jongs Witches (1981), illustrert av Joseph A. Smith

Marguerite Duras som Kore..



8 comments:

B.Chr.Fahnsen said...

>Du er en ensom person.

Slik er det blitt. Trolig fordi antallet venner er omvendt proporsonalt med antallet kreditorer.

>Du har sett ting andre ikke har sett. Men du har ikke noen å dele det med. Fordi andre blir skremt av det du sier.

Men nå har man jo Astral TV!

>Du er en person andre helst ikke vil nærme seg, om det ikke er helt nødvendig. Og da bare fordi det står om liv og død.

Jeg tror dette har sammenheng både med punkt 1, og med kvinnesamfunnets fordommer mot galante, middelaldrende herrer.

>Folk kommer til deg allikevel. Fordi det gjennom deg også kommer helbredelse og liv. Fra den andre siden.

Ja, du sier noe...

Forøvrig er den feministiske hekseforskningen (i likhet med den marxistiske) forlengst fallert. Les Apps & Gow (2003)!

Richard Viker said...

Når det gjelder hekseforskningen så er det jo ikke måte på hvordan pendulumene svinger, så og si. Hvem vet, i neste uke er kanskje Margaret Murray back in power...

B.Chr.Fahnsen said...

Etter at jeg under min nylige deltagelse ved Litteraturfestivalen på Lillehammer opplevde, både at en ung forfatter, musiker og filosof prediket darwinistisk litteraturvitenskap og en ung jurist og forfatterinne helgenkåret en voldelig, psykotisk feminist, ser jeg ingenting som umulig. For sikkerhets skyld har jeg pakket tannbørste og iPod for turen til gasskammeret.

Richard Viker said...

"The burning times" er slett ikke over, så selv om det ikke stemmer at 8 millioner ble brent på bålet under 1600-tallet, så kan vi godt ha kommet opp i det antallet nå....

Jeg for min del lukker ørene godt igjen hvis jeg tilfeldigvis må gå forbi en litteraturfestival. Jeg ble satt tilbake flere tiår på åttitallet, fordi jeg fikk tøtet ørene fulle av alle mulig slags idiotiske meninger om tekst på Cafe Nordraak... Hva het det igjen? Skavank-miljøet?

B.Chr.Fahnsen said...

De fleste trolldomstiltalte ble faktisk frikjent og de verste straffemetodene redusert til juridisk retorikk, etter at feministene ble drevet ut av de historiske forskningsinkvisisjonene og internert i Institutt for kjønnsforskning. I prosessen ble også kvinnedominansen blant de tiltalte isolert til det nåværende Storbritannia og keltiske trakter i Frankrike. Skandinavia står, med sin forbilledlige kjønnskvotering (riktignok noe svekket ved kildematerialets ufullstendighet), frem som et unntak i europeisk sammenheng.

Det mest bemerkelsesverdige er imidlertid at de søte små svartkledde har infiltrert Norsk Folkeminnelag og gjort denne hederskronte mannsbastion om til et forum for navnløse orgier ved vårjevndøgn.

B.Chr.Fahnsen said...

At hekseplagen var reell nok i sin tid, turde fremgå av flgende dokumenterte eksempel på satanisk kunnskap man tilegnet seg etter å ha forskrevet sin udødelige sjel:

'For lus tag 5 støkkerhelle Laurbær og kommer udi et deyg giv Chreaturet det ind bliver det fri for Lus.'

B.Chr.Fahnsen said...

Når det gjelder litteraturfestivaler, er disses viktigste funksjon (foruten at de forsyner enkelte utvalgte blant oss med gratis hotellopphold og middager) at de er gigantiske tiltrekningspunkter for den kvinnetypen som skiller seg fra de tre alminnelige kvinnetyper ved at de av og til går i grønne strømpebukser. Dikteren Matthew Groening kaller dem (i sin 'Life in Hell'-syklus), svært presist, for 'girlfriends from Mars'. Fordelene ved å isolere slike i mindre provinsbyer noen uker i året, skulle være åpenbare.

Richard Viker said...

Og jeg som trodde bare menn hadde lov til å komme fra Mars! Men nå er det altså fritt fram for kvinner der også?? Bare de bruker grønne strømpebukser?

"Hvor enn to eller flere menn samles, dukker det alltid opp en kvinne med mikrofon som vil vite hva de føler..." - Mannsforsker Jørgen Lorentzen